Love Letter XL

Love Letter XL

Met het project Love Letter XL hopen we rond juni een mooi liefdesgedicht van Mohamed Aachboun als tweetalig gevelgedicht te realiseren in Katendrecht. Het project is een samenwerking tussen Dutch love Letters en stichting de Zoek naar Schittering. 
Lees de gedichten hieronder.

Bewoners van Katendrecht en Wilhelminapier kunnen al voor aanvang van de projectperiode online hier via dit formulier.en tijdens voordrachten, georganiseerd door het kunst-en erfgoedproject Dutch Love Letters, meekiezen welk gedicht dat zou kunnen worden. Bijvoorbeeld tijdens de voordracht , na Valentijnsdag op zaterdag 15 februari om 15.30 uur in Kate Urban Market & Café (Sumatraweg 13b). Tijdens de voordrachten en bij de sets Poëziewafels in de verkoop wordt de mini-dichtbundel met de vijf vertaalde liefdesgedichten gratis meegegeven.

HAPPY NEW BEGINNINGS!

In januari start de periode dat Dutch love letters het begin van 2020 viert met HAPPY NEW BEGINNINGS!

Dutch Love Letters is gestart door Karla de Witte en Foong Leong en gaat over gezamenlijke herinneringen, liefde, wafels en poëzie. De wafels (uit Nederland & Azië) zijn een symbool van liefde en een nieuw begin en vormen een nieuw Nieuwjaarsritueel.

een Poëziewafel In Nederland worden de wafels voor Nieuwjaar opgerold. De rol symboliseert het ongeziene van de toekomst, een nieuw begin. In Azië werden met Valentijn geheime liefdesbriefjes ingerold. Dit bezorgde de Kuih Kapit de bijnaam Dutch love letters. In de Nieuwjaarswafels worden er nu door Dutch Love Letters dichtregels van Poëziegasten ‘ingerold’ en zijn per stuk en in sets van 5 verkrijgbaar. 

voordrachten liefdesgedichten Mohamed Aachboun

De dag na Valentijnsdag op zaterdag 15 februari om 15.30 uur draagt Mohamed Aachboun opnieuw samen met de destijds eerste stadsdichter van Rotterdam Jeroen Naaktgeboren voor uit zijn 5 liefdesgedichten, dit keer in Kate Urban Market & Café (Sumatraweg 13b, grenzend aan het Deliplein). Dit is tevens de afsluiting van de HAPPY NEW BEGINNINGS periode van Dutch Love Letters. Je kan wederom een keuze aangeven voor jouw favoriete liefdesgedicht, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het keuze maken voor een gevelgedicht in de wijk. 

Tjjdens de Kaapse Kunstroute op 11 en 12 januari om 14:00 uur droeg Mohamed samen met de destijds eerste stadsdichter van Rotterdam Jeroen Naaktgeboren voor in de Bakkerswerkplaats (Sumatraweg 22). Men kon de nieuwjaarswafels van DUTCH LOVE LETTERS wafels proeven en luisteren naar Arabische liefdespoëzie van Mohamed Aachboun. 

Kies jouw favoriete liefdesgedicht

De voordrachten zijn de aanloop naar LOVE LETTER XL dat in maart start. Kies daarom nu al jouw favoriete gedicht van Mohamed via dit formulier.

We vragen geen gegevens, je maakt je keuze anoniem maar hebt de gelegenheid een opmerking of e-mailadres mee te geven in een opmerkingen veld. De gedichten komen uit Mohamed Aachboun’s ongepubliceerde dichtbundel 10 x 10 Liefdesgedichten en zijn vertaald door Nisrine Mbarki.

Projectinformatie
Projectorganisatoren: Love Letter XL is een samenwerking tussen Dutch Love Letters en stichting de Zoek naar Schittering.
Ontwerp liefdesgedichten: Studio de Witte.

Projectperiode: van maart tot en met juni 2020.
Love Letter XL komt tot stand dankzij financiële ondersteuning van Wijkraad Katendrecht/Wilhelminapier, stichting Solidarodam, Daniel van der Vorm Stichting, Cultuur Concreet en het Job Durafonds. De fondsenwerving loopt nog.