Actueel werk aan de brug

Verwachting weer en werk

Geen werkzaamheden voorzien. De eerstvolgende brug wordt de Jonekrsbrug. In najaar 2021 of 2022.


Informatie bijgewerkt dd 27 mei 2021.
bruggedicht Parkhavenbrug

 

Dankzij onze partners Citylab010, Gemeente Rotterdam, gebied Delfshaven, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, het BPD Cultuurfonds, stichting Job Durafonds, Erasmusstichting Rotterdam, CBK Rotterdam, STOER, Doornbos Equipment BV, Civiel Adviesbureau Waterpas, Rotterdamse Dichters.nl, De Machinist, Poetry en Van Wijk RAILINFRA kunnen we deze twee bruggen in Rotterdam verfraaien met poëzie en poëzie nabij de Schie in beeld brengen. Als dank maakten we onderstaande compilatie.

Aanbrenging bruggedicht aan de Parkhavenbrug

In de weekenden vanaf 1 mei tot en met 25 mei 2020, wordt bij goed weer (droog én niet te koud), in de nachten van vrijdag-op-zaterdag; zaterdag-op-zondag en zondag-op-maandag, een bruggedicht geschilderd aan de onderzijde van de brug.
Het gedicht is van Ester Naomi Perquin, in een ontwerp van Monice Janson. Lees hier meer.

De Parkhavenbrug staat daarvoor open en wordt met lichtmasten uitgelicht. De schilders maken gebruik van een telescoophoogwerker van Doornbos Equipment BV om het gedicht aan te brengen. Alle verkeer kan gewoon gebruiken maken van de Coolhavenbrug en kan Delfshaven en Schiemond in en uit.

Maar of er die nacht écht gewerkt wordt is afhankelijk van het weer en wordt dagelijks bepaald. Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt om te laten weten of er die nacht wordt geschilderd. Houd deze pagina en andere social media daarvoor in de gaten. Insta en Facebook: @bruggedichten 

Het werk vindt plaats buiten de dienstregelingen van de tram, na 00:40 uur tot maximaal 08:15 uur (op zondagochtend). We verwachten niet dat er sprake zal zijn van geluids-, verkeers- of lichtoverlast. Mocht dat wel zo zijn, laat u het dan weten via 06 251 899 31 of via info@dezoeknaarschittering.nl.  

Hieronder ziet u de flyer voor bewoners in de wijken Schiemond en Delfshaven over de werkzaamheden en de route van poëzie langs de Delfshavense Schie.
Informatie bijgewerkt dd 29 april 2020.
(foto header: Paul van der Blom, Mathenesserbrug 2019)

De flyer die informeert over het werk aan het bruggedicht aan de Parkhavenbrug en de route van poëzie langs de Schie. De flyer informeert (in)directe omwonenden over de werkzaamheden aan het bruggedicht aan de Parkhavenbrug. Ook wordt aandacht besteed aan de route van poëzie langs de Schie.

 

 

 

 

 
achtergrond informatie

Het initiatief open/dicht_bruggedichten wil over de Delfshavense Schie een lint van bruggedichten te realiseren. Onder, op, of nabij liefst tot 10 bruggen brengen we gedichten van Rotterdamse dichters aan die tijdens het wachten en wandelen leesbaar zijn voor wandelaars, fietsers en automobilisten.

We willen ook andere initiatiefnemers, bewoners, ondernemers, stimuleren langs deze route gedichten of dichtregels te realiseren langs de Delfshavense Schie. We hopen dat voorbijgangers, kinderen, volwassenen, docenten gebruik maken van de route- en de doen-pagina’s op de website www.bruggedichten.nl om zelf aan de slag te gaan met of gewoon te genieten van poëzie.

Het eerste bruggedicht  was de Mathenesserbrug met een bruggedicht van Daniël Dee, in april 2019 en nu volgt de Parkhavenbrug.
Zie ook de route langs de Delfshavense Schie voor meer poëzie en teksten van andere initiatiefnemers op  www.bruggedichten.nl/route