Actueel werk

Werkzaamheden Bruggedicht Alphensebrug:

Het bruggedicht aan de Alphensebrug is af. Er worden geen werkzaamheden meer verricht aan de Alphensebrug. De brug is en blijft gewoon toegankelijk.

Zaterdag 20 mei om 14 uur wordt door Cultuurplatform KHABBAZ een feestelijke opening van het bruggedicht georganiseerd ter afronding van het werk.  Naast de dichter van het brugedihct, Kimm Mulder, worden ook alle andere inzenders van een gedicht in 2022, er in het zonnetje gezet, Iedereen is er van harte welkom. 

Voor vragen of opmerkingen neem contact op met:
projectleider Jiske Foppe via info@dezoeknaarschittering.nl 
Informatie bijgewerkt dd 30 april 2023


Gemeente Alphen aan den Rijn, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, stichting Zabawas en Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid Holland financieren het project en Doornbos Equipment BV, Versluys Verkeerstechniek BV en GEEN POEHA sponsoren een deel van het materieel en inzet.  Met extra dank aan Cultuurplatform KHABBAZ en Provincie Zuid Holland.

GEEN POEHA, zaak voor poëzie
foto: Josh Walet

bruggedicht Parkhavenbrugopen/dicht_bruggedichten

bruggedichten in Rotterdam zie www.bruggedichten.nl

Verwachting weer en werk

Geen werkzaamheden voorzien.

Partners open/dicht_bruggedichten

We kunnen het project open/dicht_bruggedichten realiseren dankzij onze partners Citylab010, Gemeente Rotterdam, gebied Delfshaven, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, het BPD Cultuurfonds, stichting Job Durafonds, Erasmusstichting Rotterdam, CBK Rotterdam, STOER, Doornbos Equipment BV, Civiel Adviesbureau Waterpas, Rotterdamse Dichters.nl, De Machinist, Poetry en Van Wijk RAILINFRA We verfraaien de bruggen over de Delfshavense Schie in Rotterdam met poëzie en brengen poëzie nabij de Schie in beeld . Als dank maakten we bovenstaande compilatie (filmpje van mei 2020.)

achtergrond informatie

Het initiatief open/dicht_bruggedichten wil over de Delfshavense Schie een lint van bruggedichten te realiseren. Onder, op, of nabij liefst tot 10 bruggen brengen we gedichten van Rotterdamse dichters aan die tijdens het wachten en wandelen leesbaar zijn voor wandelaars, fietsers en automobilisten.

We willen ook andere initiatiefnemers, bewoners, ondernemers, stimuleren langs deze route gedichten of dichtregels te realiseren langs de Delfshavense Schie. We hopen dat voorbijgangers, kinderen, volwassenen, docenten gebruik maken van de route- en de doen-pagina’s op de website www.bruggedichten.nl om zelf aan de slag te gaan met of gewoon te genieten van poëzie.

Het eerste bruggedicht  was de Mathenesserbrug met een bruggedicht van Daniël Dee, in april 2019, de Parkhavenbrug in 2020, de Beukelsbrug in 2021. In 2022 volgt de Jonkersbrug.
Zie ook de route langs de Delfshavense Schie voor meer poëzie en teksten van andere initiatiefnemers op  www.bruggedichten.nl/route