Actueel werk

Werkzaamheden 

Geen werkzaamheden voorzien op korte termijn.

project open/ dicht_bruggedichten: Het eerstvolgende bruggedicht wordt uitgevoerd aan de Jonkersbrug te Rotterdam in najaar 2022. 

project Alphensebrug te Alphen aan den Rijn: uitvoering voorzien in najaar 2022 of voorjaar 2023.

Informatie bijgewerkt dd 23 mei 2022


Verwachting weer en werk

Geen werkzaamheden voorzien.

Partners open/dicht_bruggedichten

We kunnen het project open/dicht_bruggedichten realiseren dankzij onze partners Citylab010, Gemeente Rotterdam, gebied Delfshaven, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, het BPD Cultuurfonds, stichting Job Durafonds, Erasmusstichting Rotterdam, CBK Rotterdam, STOER, Doornbos Equipment BV, Civiel Adviesbureau Waterpas, Rotterdamse Dichters.nl, De Machinist, Poetry en Van Wijk RAILINFRA We verfraaien de bruggen over de Delfshavense Schie in Rotterdam met poëzie en brengen poëzie nabij de Schie in beeld . Als dank maakten we onderstaande compilatie (filmpje van mei 2020.)

achtergrond informatie

Het initiatief open/dicht_bruggedichten wil over de Delfshavense Schie een lint van bruggedichten te realiseren. Onder, op, of nabij liefst tot 10 bruggen brengen we gedichten van Rotterdamse dichters aan die tijdens het wachten en wandelen leesbaar zijn voor wandelaars, fietsers en automobilisten.

We willen ook andere initiatiefnemers, bewoners, ondernemers, stimuleren langs deze route gedichten of dichtregels te realiseren langs de Delfshavense Schie. We hopen dat voorbijgangers, kinderen, volwassenen, docenten gebruik maken van de route- en de doen-pagina’s op de website www.bruggedichten.nl om zelf aan de slag te gaan met of gewoon te genieten van poëzie.

Het eerste bruggedicht  was de Mathenesserbrug met een bruggedicht van Daniël Dee, in april 2019, de Parkhavenbrug in 2020, de Beukelsbrug in 2021. In 2022 volgt de Jonkersbrug.
Zie ook de route langs de Delfshavense Schie voor meer poëzie en teksten van andere initiatiefnemers op  www.bruggedichten.nl/route 

bruggedicht Parkhavenbrug