Kadegedicht Noorderdicht

Tijdens Het Noorderdicht in Noord, een initiatief van Rotterdam Revoluties, oganisatie in taal en daad, is er het festival Noorderdicht bij de Bar op 11 december met vele artiesten (blokkenschema en line up zie hier meer info) en wordt de Noorderdicht wandelroute uitgebreid naar Blijdorp en Liskwartier. De Zoek naar Schittering werkt samen met Het Noorderdicht voor een kadegedicht. Iedereen wordt namelijk uitgenodigd om een kort gedicht of dichtregel op een bierviltje te schrijven of te mailen. Daarmee realiseren we in 2023 een kadegedicht aan de kade in Noord!

Kadegedicht door bewoners van Rotterdam Noord 

Stuur jij een kort gedicht of dichtregel voor de kade? Schrijf het op het speciale Het Noorderdicht-viltje, lever die in aan de bar van één van de Noorderdicht kroegen of stuur je gedicht naar: kadegedicht@dezoeknaarschittering.nl
De deadline is 31 januari 2023. 

Wie weet is jouw dichtregel of gedicht binnenkorte lezen aan, op of bij de Zaagmolenkade of Linker Rottekade tussen de Zaagmolen- en de Noorderbrug! 

In februari wordt het winnende gedicht geselecteerd door Edwin de Voigt van Het Noorderdicht,  Jiske Foppe van de Zoek naar Schittering en een nader bekend te maken Rotterdamse dichter.

We hopen het kadegedicht in het voorjaar te realiseren. De uitvoering is afhankelijk van de weersomstandigheden, vergunningen en toestemmingen.


Festival Noorderdicht bij de Bar: 11 december 2022

Het gratis festival met woordkunst en muziek, 50 artiesten, op 15 locaties, bij jouw favoriete bar, barbier, brouwer, koffietent, toko in tweedehands en restaurants! Lees er hier meer over.


volg de socials voor het laatste nieuws

Lees meer op de Rotterdam Revoluties pagina hier, of volg de Facebookpagina, of de Instagrampagina van Het Noorderdicht.
Hier lees je meer over het project, het festival en het blokkenschema.


Het project Het Noorderdicht, in Rotterdam is door Rotterdam Revoluties van Edwin de Voigt geïnitieerd en wordt uitgevoerd i.s.m. Taaltheaterspel, Polly Oskam Creative en Cult North. In 2022-2023 werekn de Zoek naar Schittering en Het Noorderdicht samen voor de realisatie van een kadegedicht. Het kadegdicht wordt ondersteund door Gemeente Rotterdam, programma Levendige Stad.

Het project wordt mogelijk gemaakt door CultuurConcreet en de subsidie Levendige Stad van de Gemeente Rotterdam.

wandeling Het Noorderdicht

De gedichten in de wandeling worden online gepubliceerd via facebook pagina Het Noorderdicht.

De wandeling loopt langs de gedichten bij de prachtige zaken en pareltjes van het Oude Noorden. Iedereen kan de wandeling zelfstandig maken met behulp van de Noorderdicht route in de Vers App die in december zal verschijnen. met de app kan je de voordrachten van de gedichten en enkele korte verhalen horen, als je bij de plaats van het kunstwerk staat.

Ook enkele bestaande straatpoëzie gedichten in de wijk worden binnenkort nog opgenomen in de route.