festival Poëzie Lagogo

festival Poëzie Lagogo aan het meer en meer

Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie!

Het leukste, lokale, gratis toegankelijke poëziefestival Poëzie Lagogo aan de Bergse Voorplas, op het veld bij Mendoza, beleeft zijn 5e editie zondag 27 augustus van 13.00-19.00 uur. Poëzie Lagogo is een initiatief van Rotterdam Revoluties van Edwin de Voigt en dichters uit Hillegersberg. gefinancierd door Postcode Buurtloterij fonds, Gebied Hillegersberg-Schiebroek en CultuurConcreet en diverse sponsors.

line up Lustrumeditie#5 2023
De line up bestaat uit lokale en gerenommeerde dichters. Grote namen en lokale helden met voordracht en muziek op een podium en op bootjes, zie de poster en volg @poezielagogo online voor alle updates en informatie! 

Host is Michline Plukker met o.a. spoken kings Barguijs op een bootje, held Erik Mesie (Toontje Lager) is de afsluiter. Poëtische muziek van Toverberg, jonge rot Wolf Rot & ouwe god Joris Lutz De Burenboot met Bram Legerstee Bertus van der Horst t en wijkdichter Karin van Kalmthout, jong buurttalent ‘Lagogo local’ onder leiding van Jeroen Naaktgeboren, het talent van Basement Schiebronx vaart zonder overdrijven, de bar wordt gedaan door Bar Benthuis samen met dichter en la Lagogo barvrouw Peer Hommel (treedt ook op), slamkoningin Suzanne Krijger staat bij de bar, op het podium en in een boot. Lagogo beschermheer Ingmar Heytze en nog tientallen dichters en muzikanten dansen met jullie op woorden, dichten in de breedste zin en varen in de regel. Zie de poster voor de hele line up!

Bootjesprogramma 2023
klik op poster om te vergroten!

Bootjesprogramma

vaar mee op een bootje op de plas

Naast en parallel aan het podium programma varen de sloepen weer op het meer. Er moeten gratis kaartjes gereserveerd om aan boord te gaan van een sloep met dichters, proza, humor, muziek. Het programma vind je op de poster en op de reserveringssite.

Voor het terrein hoef je niet te reserveren. De toegang is eveneens gratis net als de bootjes. Zoek je favoriete artiesten op het plaatje en reserveer hieronder via de link je gratis boottickets voor de bootjes met dichters:

klik hier om je bootje te reserveren
(klik op Tickets ophalen voor het overzicht.) 


Vorige edities 2019 – 2022 

 Vorige edities zagen we o.a. in willekeurige volgorde langskomen: Abdelkader Benali,  Jan Rot, Hasna El Maroudi, de Poëzieboys, Dean Bowen, Jana Beranová, Wijkdichter Karin van Kalmthout, Jeroen Naaktgeboren, Peggy Verzett, Jana Beranová, Hannah van Binsbergen, KMR spoken samen met De Chief, Angelika Geronymaki, de band de Asfaltfeeën met o.a. Ingmar Heytze,, De Burenboot, Ruwhel & de Basement Schiebronx, Peer Hommel, Jaimee Brown, Anton Slotboom, Bianca Boor, Piet Janssen, Jeroen Sloof, Erwin the Librarian, Remy van Aarden, Joris Lutz, rotterdambassadeur Willem H. van Wijk, Dj Okkie Vijfvinkel en Sanne Kanters, de Baddaboom Brass band met oa Dick Ronteltap, Esther Porcelijn, Lianne Collignon, Ronald Snijders, Vienne Haagoort en Iris Penning.

Er zijn muzikale acts en workshops voor jong en oud én poëzie in bootjes op het water. Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie! Volg de facebookpagina
hier of Insta. 

We houden rekening met de RIVM-maatregelen indien die er zijn, en de aanwijzingen van de gemeente Rotterdam en het gebied Hilligersberg-Schiebroek. 

Projectinformatie
De vijfde lustrumeditie van Poëzie Lagogo volgt op vier succesvolle edities. Poëzie Lagogo presenteert op geheel unieke wijze poëzie in Hilligersberg-Schiebroek. Bewoners worden betrokken bij de dichtkunst met interactieve optredens van lokale helden uit de buurt en bekende (Rotterdamse) dichters. Ook zijn er ‘silent poetry’’ workshops voor jong en oud. Niet alleen op een podium maar ook op de sloepen van Geen Boot Wel Varen op de Bergse Voorplas vinden optredens plaats voor bewoners van Hillegersberg-Schiebroek. Het festival is gratis. Het is een prettige kennismaking met literaire podiumkunsten in de wijk en een verademing voor de liefhebber.

Projectorganisatie
Edwin de Voigt (Rotterdam Revoluties) is de organisator van het festival, een initiatief van lokale dichters en Rotterdam Revoluties. De eerste vier edities in samenwerking met Stichting de Zoek naar Schittering.


fotoimpressie Poëzie Lagogo 2022


fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2021

foto’s Rob Hilz en Jiske Foppe 

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2020

foto’s Fred Ernst, Rob Hilz, Edwin de Voigt, Jiske Foppe e.a.

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2019


Poëzie Lagogo is mogelijk door een bewonersinitiatief (Gebiedscommissie Hilligersberg-Schiebroek), CultuurConcreet, het VSBfonds, Postcodeloterij Buurtfonds, en de partners en sponsors Taaltheaterspel, Gewoon Arie, de Rotterdamambassadeur, boekhandel Maximus., Mendoza, Geen boot wel varen en RotterdamRevoluties.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.