festival Poëzie Lagogo

festival Poëzie Lagogo aan het meer en meer

Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie!

Het leukste, lokale, gratis toegankelijke poëziefestival Poëzie Lagogo aan de Bergse Voorplas, op het veld bij Mendoza, beleeft zijn 3e editie zondag 29 augustus van 13.00-19.00 uur. Poëzie Lagogo is een initiatief van Rotterdam Revoluties van Edwin de Voigt en dichters uit Hilligersberg.

De line up bestaat uit gerenommeerde dichters. Grote namen en lokale helden met voordracht en muziek op een podium en op bootjes. Er moeten gratis kaartjes gereserveerd worden voor het terrein of om aan boord te gaan van een sloep met bijvoorbeeld Abdelkader Benali, Jan Rot, Miguel Santos, Anne Vegter, Ingmar Heytze, Michline Plukker, Hester Knibbe, Ismail Kamara, Blind Vertrouwen (ex Noodweer) of Job den Dulk. 

Vorig werd Poëzie Lagogo ook al coronaproof georganiseerd, maar om plaats te nemen moet  er nu wel vooraf gereserveerd worden. De gratis kaartjes voor de bootjes met een artiest kunnen ook online besteld worden, maar kan ook op locatie. Op is op natuurlijk. Je hoeft niet het terrein op om één van de dertig bootjes te scoren. 

VOL! Reserveer nu voor het festivalterrein: https://forms.gle/cwwh3LwjTRXs4xUW8 VOL! 
 
Reserveer nu voor een bootje met een dichter/ zanger:
Klik hier voor het bootjesschema. 

Jonge goden maar ook oude rotten staan op het programma, bijna allemaal met een Rotterdamse connectie zoals schrijver Abdelkader Benali (getogen in Delfshaven), de mannen van voorheen Noodweer of Jan Rot (woont nu op de Bergweg). Bekende dichter uit Hillegersberg Hester Knibbe opent het feest.

‘Maar er is ook jonger bekend talent aanwezig uit Rotterdam en de wijk. Veel aandacht voor lokale woordkunst, muzikale tekstdichters en een snuifje comedy met The Laughboat. Maar ook aandacht voor de buurt; met de Hillegonda toerbootjes gaan we aan de hand van verhalen van bewoners, die Lagogo-dichers ingefluisterd is, poëzie maken. Historie en legendes uit de buurt spelen een hoofdrol, samen met een heuse vrouwe HIllegonda. Poëzie is meer dan een tekstje voordragen, het is de omgeving, de persoon, de voordracht, de tekst en de sfeer, en dat komt hier samen aan het meer, el lago’ aldus Edwin de Voigt, de organisator van het festival.

nieuwe wijkdichter

Ook wordt er dit jaar op Poëzie Lagogo een nieuwe wijkdichter van Hillegersberg-Schiebroek gepresenteerd. Rob Hilz legt na tien jaar zijn wijkdichterspen neer. Stadsdichter Anne Vegter zal hierbij aanwezig zijn. Zij stapt ook in een bootje om bewoners te ontmoeten.

Vorige edities
Vorige edities zagen we o.a. Ingmar Heytze, Hasna El Maroudi, de Poëzieboys, Dean Bowen, Jana Beranová, Vienne Haagoort en Iris Penning langskomen. Er zijn muzikale acts en workshops voor jong en oud én poëzie in bootjes op het water. Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie! Volg de facebookpagina hier of Insta. 

We houden rekening met de RIVM-maatregelen, en de aanwijzingen van de gemeente Rotterdam en het gebied Hilligersberg-Schiebroek. 

Projectinformatie
De derde editie van Poëzie Lagogo volgt op twee succesvolle eerste edities. Met rekenschap van alle Corona-maatregelen. Poëzie Lagogo presenteert op geheel unieke wijze poëzie in Hilligersberg-Schiebroek. Bewoners worden betrokken bij de dichtkunst met interactieve optredens van lokale helden uit de buurt en bekende (Rotterdamse) dichters. Ook zijn er ‘silent poetry’’ workshops voor jong en oud. Niet alleen op een podium maar ook op de sloepen van Geen Boot Wel Varen op de Bergse Voorplas vinden optredens plaats voor bewoners van Hillegersberg-Schiebroek. Het festival is gratis. Het is een prettige kennismaking met literaire podiumkunsten in de wijk en een verademing voor de liefhebber.

Projectorganisatie
Edwin de Voigt (Rotterdam Revoluties) is de organisator van het festival, een initiatief van lokale dichters en Rotterdam Revoluties in samenwerking met Stichting de Zoek naar Schittering.

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2020

foto’s Fred Ernst, Rob Hilz, Edwin de Voigt, Jiske Foppe e.a.

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2019


Poëzie Lagogo is mogelijk door Gebiedscie. Hilligersberg-Schiebroek, CultuurConcreet, boekhandel Maximus., Mendoza, Geen boot wel varen en RotterdamRevoluties.