festival Poëzie Lagogo

Poëzie Lagogo

festival Poëzie Lagogo aan het meer en meer

Het leukste, lokale, gratis toegankelijke poëziefestival Poëzie Lagogo aan de Bergse Voorplas, op het veld bij Mendoza, beleeft zijn 2e editie zondag 30 augustus van 13.00-19.00 uur. Poëzie Lagogo is een initiatief van Rotterdam Revoluties van Edwin de Voigt en dichters uit Hilligersberg.

Poëzie LagogoDe line up bestaat uit gerenommeerde dichters. Ingmar Heytze, Hasna El Maroudi, de Poëzieboys, Dean Bowen, Jana Beranová, Vienne Haagoort en Iris Penning geven acte de présence. Er zijn muzikale acts en workshops voor jong en oud én poëzie in bootjes op het water. Dit jaar kent een meer bescheiden opzet vanwege de coronacrisis, maar het blijft Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie!
Volg de facebookpagina hier.

We houden rekening met de RIVM-maatregelen, en de aanwijzingen van de gemeente Rotterdam en het gebied Hilligersberg-Schiebroek. Deze editie is bovendien kleinschaliger van opzet dan die in 2019.

Projectinformatie
De tweede editie van Poëzie Lagogo volgt op de succesvolle eerste editie in 2019. Met rekenschap van alle Corona-maatregelen. Poëzie Lagogo presenteert op geheel unieke wijze poëzie in een gebied dat sinds vorig jaar nog geen literair festival kende. Bewoners worden betrokken bij de dichtkunst met interactieve optredens van lokale helden uit de buurt en bekende (Rotterdamse) dichters. Ook zijn er ‘silent poetry’’ workshops voor jong en oud. Niet alleen op een podium maar ook op een grote sloep op de
Bergse Voorplas vinden optredens plaats voor bewoners van Hillegersberg-Schiebroek. Het festival is gratis. Het is een prettige kennismaking met literaire podiumkunsten in de wijk en een verademing voor de liefhebber.

Projectorganisatie
Edwin de Voigt (Rotterdam Revoluties) is de organisator van het festival, een initiatief van lokale dichters en Rotterdam Revoluties. Stichting de Zoek naar Schittering ondersteunt op vlak van de fondsenwervende aanvragen en administratie. 

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2019


Poëzie Lagogo is mogelijk door Gebiedscie. Hilligersberg-Schiebroek, CultuurConcreet, boekhandel Maximus., Mendoza, Geen boot wel varen en RotterdamRevoluties.