festival Poëzie Lagogo

festival Poëzie Lagogo aan het meer en meer

Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie!

Het leukste, lokale, gratis toegankelijke poëziefestival Poëzie Lagogo aan de Bergse Voorplas, op het veld bij Mendoza, beleeft zijn 3e editie zondag 29 augustus van 13.00-19.00 uur. Poëzie Lagogo is een initiatief van Rotterdam Revoluties van Edwin de Voigt en dichters uit Hilligersberg.

De line up bestaat uit gerenommeerde dichters. Onder voorbehoud geven in 2021 onder andere acte de présence: Abdelkader Benali en Rotterdams stadsdichter Anne Vegter en ook lokale grootheden zeiden al toe voor het podium zoals Karin van Kalmthout, Piet Jansen, Jeroen Sloof en Rob Hilz, Wessel Klootwijk, Daniël Dee, Miguel Santos, Joz Knoop, Esther Porcelijn, Ishmail Ke Pen Kamara. Op de bootjes gaan we varen met onder meer Marco Martens en Eelkje Christine Bosch! 

Vorige edities zagen we o.a. Ingmar Heytze, Hasna El Maroudi, de Poëzieboys, Dean Bowen, Jana Beranová, Vienne Haagoort en Iris Penning langskomen. Er zijn muzikale acts en workshops voor jong en oud én poëzie in bootjes op het water. Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie! Volg de facebookpagina hier of Insta. 

We houden rekening met de RIVM-maatregelen, en de aanwijzingen van de gemeente Rotterdam en het gebied Hilligersberg-Schiebroek. 

Projectinformatie
De derde editie van Poëzie Lagogo volgt op twee succesvolle eerste edities. Met rekenschap van alle Corona-maatregelen. Poëzie Lagogo presenteert op geheel unieke wijze poëzie in Hilligersberg-Schiebroek. Bewoners worden betrokken bij de dichtkunst met interactieve optredens van lokale helden uit de buurt en bekende (Rotterdamse) dichters. Ook zijn er ‘silent poetry’’ workshops voor jong en oud. Niet alleen op een podium maar ook op de sloepen van Geen Boot Wel Varen op de Bergse Voorplas vinden optredens plaats voor bewoners van Hillegersberg-Schiebroek. Het festival is gratis. Het is een prettige kennismaking met literaire podiumkunsten in de wijk en een verademing voor de liefhebber.

Projectorganisatie
Edwin de Voigt (Rotterdam Revoluties) is de organisator van het festival, een initiatief van lokale dichters en Rotterdam Revoluties in samenwerking met Stichting de Zoek naar Schittering.

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2020

foto’s Fred Ernst, Rob Hilz, Edwin de Voigt, Jiske Foppe e.a.

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2019


Poëzie Lagogo is mogelijk door Gebiedscie. Hilligersberg-Schiebroek, CultuurConcreet, boekhandel Maximus., Mendoza, Geen boot wel varen en RotterdamRevoluties.