festival Poëzie Lagogo

festival Poëzie Lagogo aan het meer en meer

Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie!Poster Poëzie Lagogo #4

Het leukste, lokale, gratis toegankelijke poëziefestival Poëzie Lagogo aan de Bergse Voorplas, op het veld bij Mendoza, beleeft zijn 4e editie zondag 28 augustus van 13.00-19.00 uur. Poëzie Lagogo is een initiatief van Rotterdam Revoluties van Edwin de Voigt en dichters uit Hilligersberg.

line up editie#4 2022
De line up bestaat uit lokale en gerenommeerde dichters. Grote namen en lokale helden met voordracht en muziek op een podium en op bootjes:

Ronald Snijders, de band de Asfaltfeeën met o.a. Ingmar Heytze, Jeroen Naaktgeboren, Peggy Verzett, Jana Beranová, Hannah van Binsbergen, KMRspoken samen met De Chief, uit de koker van CULT NORTH. Angelika Geronymaki, Wijkdichter Karin van Kalmthout, De Burenboot, Ruwhel & de Basement Schiebronx, Peer Hommel, Jaimee Brown, Anton Slotboom, Bianca Boor, Piet Janssen, Jeroen Sloof, Erwin the Librarian, Remy van Aarden, Joris Lutz, rotterdambassadeur Willem H. van Wijk, Dj Okkie Vijfvinkel en Sanne Kanters, de Baddaboom Brass band met oa Dick Ronteltap en  Esther Porcelijn met Lianne Collignon als mc’s

vaar mee op een bootje op de plas

Naast en parallel aan het podium programma varen de sloepen weer op het meer. Er moeten gratis kaartjes gereserveerd om aan boord te gaan van een sloep met dichters, proza, humor, muziek. Het programma vind je hieronder. De gratis kaartjes voor de bootjes met een artiest kunnen online besteld worden, maar kan ook op locatie – maar op = op.

Reserveer hier: http://www.eventbrite.com/…/tickets-poezie-lagogo-4… Klik op ‘registreren’ om de hele bootjes-line up te zien. Bij elk bootje zie je de resterende plekken staan. Het bootjesschema: (klik voor vergroten) 

bootjesporgramma
 

Maar er is ook jonger bekend talent aanwezig uit Rotterdam en de wijk. Veel aandacht voor lokale woordkunst, muzikale tekstdichters en een snuifje comedy met o.a. The Laughboat, ‘Serieus grappig’ van de Schrijfschool en de Burenboot.
Poëzie is meer dan een tekstje voordragen, het is de omgeving, de persoon, de voordracht, de tekst en de sfeer, en dat komt hier samen aan het meer, el lago’ aldus Edwin de Voigt, de organisator van het festival.

vorige edities
Vorige edities zagen we o.a. Abdelkader Benali,  Jan Rot, Ingmar Heytze, Hasna El Maroudi, de Poëzieboys, Dean Bowen, Jana Beranová, Vienne Haagoort en Iris Penning langskomen. Er zijn muzikale acts en workshops voor jong en oud én poëzie in bootjes op het water. Poëzie aan het meer en meer. Mét afstand de beste poëzie! Volg de facebookpagina hier of Insta. 

We houden rekening met de RIVM-maatregelen indien die er zijn, en de aanwijzingen van de gemeente Rotterdam en het gebied Hilligersberg-Schiebroek. 

Projectinformatie
De vierde editie van Poëzie Lagogo volgt op drie succesvolle edities. Poëzie Lagogo presenteert op geheel unieke wijze poëzie in Hilligersberg-Schiebroek. Bewoners worden betrokken bij de dichtkunst met interactieve optredens van lokale helden uit de buurt en bekende (Rotterdamse) dichters. Ook zijn er ‘silent poetry’’ workshops voor jong en oud. Niet alleen op een podium maar ook op de sloepen van Geen Boot Wel Varen op de Bergse Voorplas vinden optredens plaats voor bewoners van Hillegersberg-Schiebroek. Het festival is gratis. Het is een prettige kennismaking met literaire podiumkunsten in de wijk en een verademing voor de liefhebber.

Projectorganisatie
Edwin de Voigt (Rotterdam Revoluties) is de organisator van het festival, een initiatief van lokale dichters en Rotterdam Revoluties in samenwerking met Stichting de Zoek naar Schittering.

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2021

foto’s Rob Hilz en Jiske Foppe 

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2020

foto’s Fred Ernst, Rob Hilz, Edwin de Voigt, Jiske Foppe e.a.

fotoimpressie Poëzie Lagogo editie 2019


Poëzie Lagogo is mogelijk door een bewonersinitiatief (Gebiedscommissie Hilligersberg-Schiebroek), CultuurConcreet, het VSBfonds, Postcodeloterij Buurtfonds, en de partners en sponsors Taaltheaterspel, Gewoon Arie, de Rotterdamambassadeur, boekhandel Maximus., Mendoza, Geen boot wel varen en RotterdamRevoluties.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.