Actuele verkeersmaatregelen

project OPEN DICHT bruggedichten

werkzaamheden Mathenesserbrug – periode: april – mei 2019

Op de Mathenesserbrug wordt, tegelijkertijd met de RET werkzaamheden op ‘De Lange Lijn’ (tramroute 21/23/24), dit voorjaar een gedicht van Daniël Dee aangebracht aan de onderzijde van de brug, in het kader van het project OPEN DICHT bruggedichten.
Tijdens het wachten op de openstaande brug wordt dit gedicht voor iedereen leesbaar. Meer informatie hierover leest u op de projectpagina.
De gemeente Rotterdam / Stadsbeheer wil alle werkzaamheden aan de brug zoveel mogelijk combineren. Het meeste werk wordt daarom tijdens 2 tot 5 avonden en met name nachten uitgevoerd zodat er zo min mogelijk hinder is. Het betreft deze periode:

  • de avond en nacht van 17 tot en met 19 april: van 20.00 uur tot 06.00 uur
  • de avond en nacht van 22 tot en met 26 april: van 20.00 uur tot 06.00 uur
  • de avond en nacht van 29 en 30 april: van 20.00 uur tot 06.00 uur
  • de avonden en nachten op 1 tot en met 3 mei: van 20.00 uur tot 06.00 uur

Let op: dit betreft de periode, de uitvoering zelf zal waarschijnlijk echter slechts 2 tot maximaal 5 avonden/nachten in beslag nemen. Tijdens dagen met ongunstige weersomstandigheden of op de resterende dagen na afronding van het werk in deze periode is de brug dus gewoon toegankelijk.

Informatie bijgewerkt dd 28 februari 2019.

maatregelen: wegomleiding en pendeldienst

Tijdens deze werkzaamheden voor aanbrengen van het gedicht staat de brug open en worden auto’s en fietsers via de Beukelsbrug en De Lage Erfbrug omgeleid. Voetgangers kunnen dan gebruik maken van een beschikbare pendeldienst (auto’s en busjes) en mogelijk ook van ter beschikking gestelde riksja’s.
Het kan zijn dat het werk al eerder klaar is of dat door weersomstandigheden de werkzaamheden niet plaatsvinden, dan zal de brug gewoon begaanbaar zijn.
De kans bestaat dat er nog momenten en dagen in de werkzaamheden wijzigen: houdt daarvoor de RET website www.RET.nl/werkzaamheden en deze pagina in de gaten.

Heeft u specifieke vragen, mail dan naar info@dezoeknaarschittering.nl .


Voorlichting: inloopavond door RET en Gemeente over werkzaamheden Mathenesserbrug en Mathenesserplein/Vierambachtstraat
Wanneer: di 22. jan 2019
17.00 – 18.30: bewoners
18.45 – 20.15: ondernemers
Waar: Post West, Tidemanstraat 80, 3022 SM Rotterdam
Jiske Foppe en Daniël Dee zullen hierbij namens OPEN DICHT bruggedichten aanwezig zijn en kunnen uw vragen beantwoorden.