Actuele verkeersmaatregelen

open/dicht_bruggedichten
Mathenesserbrug: Het werk zit erop! Het bruggedicht met het gedicht van Daniël Dee in een ontwerp van Bart Oppenheimer is geplaatst en er zal vanuit dit project géén afsluiting van deze brug meer plaatsvinden.

Hieronder ziet u de uitnodiging voor de formele ‘onthulling’, de presentatie aan Delfshaven en de stad, op 3 mei. U bent van harte welkom.

Informatie bijgewerkt dd 19 april 2019.

achtergrond informatie

Op de Mathenesserbrug werd, tegelijkertijd met de RET werkzaamheden op ‘De Lange Lijn’ (tramroute 21/23/24), dit voorjaar een gedicht van Daniël Dee aangebracht aan de onderzijde van de brug, in het kader van het project open/dicht_bruggedichten.
Tijdens het wachten op de openstaande brug is dit gedicht voor iedereen leesbaar. Meer informatie hierover leest u op de projectpagina.
De gemeente Rotterdam / Stadsbeheer wilde alle werkzaamheden aan de brug zoveel mogelijk combineren. Het meeste werk werd daarom tijdens 2 en name nachten op 17 en 18 april uitgevoerd zodat er zo min mogelijk hinder was. Er was een pendeldienst en ‘Wachtverzachters’ die aan wachtende voetgangers poëzie voordroegen.

Informatie bijgewerkt dd 19 april 2019.

Heeft u specifieke vragen, mail dan naar info@dezoeknaarschittering.nl .