Dichtbundel Gevelgedichten Hordijkerveld

De dichtbundel voor de bewoners in de wijk Hordijkerveld is online beschikbaar op ISSUU hier. Of download een eigen digitale versie hier (bestandgrootte 10 MB)

De dichtbundel werd in april 2021 verspreid onder alle bewoners in de wijk Hordijkerveld (met ja/ja en ja/nee brievenbussen). 

In het Stadsdeelkantoor, Bibliotheek IJsselmonde en de Huizen van de Wijk De Dijk en de Singel aan de Suzannedijk zijn extra gratis exemplaren gratis beschikbaar voor iedereen, zolang de voorraad strekt en als ze open zijn. Heb je er desondanks geen kunnen ophalen, laat het dan weten aan info@dezoeknaarschittering.nl . Misschien weten wij nog plekken te vinden waar je ze kan ophalen.

Bewoners in Hordijkerveld ontvingen dankzij de G. Ph. Verhagen-stichting, het Gebied IJsselmonde en Cultuur Concreet een dichtbundel van alle inzendingen in het project Gevelgedichten Hordijkerveld. M

Het het project Gevelgedichten Hordijkerveld verfraait stichting de Zoek naar Schittering de wijk Hordijkerveld in IJsselmonde, Rotterdam. Bewoners werden in 2020 opgeroepen een eigen gedicht, een onderwerp en hun favoriete gedicht in te sturen voor op een gevel in hun wijk.
Lees meer over het project hier.


poëzieroute

Na realisatie van alledrie de gevels is er een lokale poëzie route waarin de voordracht door de dichters zelf via de gratis VERS app  te beluisteren zijn.  Klik op de QR codes om te vergroten en scan deze om de app gratis te downloaden.


De dichtbundel wordt gerealiseerd door steun van de G.Ph.Verhagenstichting, Gebied IJsselmonde Rotterdam en Cultuur Concreet.

 


Het project en de realisatie van de drie gevelgedichten en muurschilderingen komt tot stand dankzij de volgende financiers:

Woningcorporatie Vestia stelt de gevels ter beschikking en financiert de hoogwerker. Stichting Creatieve Ondernemers IJsselmonde en Gemeente Rotterdam (Kunst en Cultuur in de gebieden) verbonden zich aan de eerste gevel en een groot deel van de organisatie. 

De tweede gevel wordt gefinancierd door Elise Mathilde  fonds, stichting Daniel van der Vorm en het H.M.A.- Schadee fonds.

De derde gevel wordt gerealiseerd door steun van bewoners met een bewonersinitiatief van Gebied IJsselmonde en de stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot.