Dichtbundel Gevelgedichten Hordijkerveld

De dichtbundel voor de bewoners in de wijk Hordijkerveld is online beschikbaar op ISSUU. De dichtbundel wordt in april 2021 verspreid onder bewoners in Hordijkerveld.  In de Bibliotheek IJsselmonde en de Huizen van de Wijk De Dijk en de Singel aan de Suzannedijk zijn extra exemplaren gratis beschikbaar zolang de voorraad strekt en als ze open zijn.

Bewoners in Hordijkerveld ontvangen dankzij de G. Ph. Verhagen-stichting en het Gebied IJsselmonde en Cultuur Concreet een dichtbundel van alle inzendingen in het project Gevelgedichten Hordijkerveld. 


Met het project Gevelgedichten Hordijkerveld verfraait stichting de Zoek naar Schittering de wijk Hordijkerveld in IJsselmonde, Rotterdam. Bewoners werden in 2020 opgeroepen een eigen gedicht, een onderwerp en hun favoriete gedicht in te sturen voor op een gevel in hun wijk.

Na realisatie van alledrie de gevels is er een lokale poëzie route waarin de voordracht door de dichters zelf via de gratis VERS app  te beluisteren zijn.


De dichtbundel wordt gerealiseerd door steun van de G.Ph.Verhagenstichting, Gebied IJsselmonde Rotterdam en Cultuur Concreet.

 


Het project en de realisatie van de drie gevelgedichten en muurschilderingen komt tot stand dankzij de volgende financiers:

Woningcorporatie Vestia stelt de gevels ter beschikking en financiert de hoogwerker. Stichting Creatieve Ondernemers IJsselmonde en Gemeente Rotterdam (Kunst en Cultuur in de gebieden) verbonden zich aan de eerste gevel en een groot deel van de organisatie. 

De tweede gevel wordt gefinancierd door Elise Mathilde  fonds, stichting Daniel van der Vorm en het H.M.A.- Schadee fonds.

De derde gevel wordt gerealiseerd door steun van bewoners met een bewonersinitiatief van Gebied IJsselmonde en de stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot.