Line up Noorderdicht bij de Bar

Noorderdicht bij de Bar: 11 december 2022 van 12:00 -18:00 uur – LINE UP hieronder!

klik om te vergroten

Het  gratis festival met woordkunst en muziek, 50 artiesten, op 15 locaties, bij jouw favoriete bar in Rotterdam Noord, bij de barbier, brouwer, koffietent, toko in tweedehands en restaurants. Bruine kroeg of hippe bar met grote namen, lokale helden, jonge honden en oude rotten.

Jij kunt blijven zitten, de artiesten komen langs en treden op aan de bar of balie. Wandel mee met Rotterdambassadeur Willem van Wijk, reserveer je gratis ticket hier. Lever jouw kadegedicht in aan de bar of mail: kadegedicht@dezoeknaarschittering.nl Alles uit Noord of in ieder geval Rotterdam. Rotterdamser wordt het niet…
Zie het blokkenschema of de hele pagina hier

SPECIAAL 17:30 uur Proeflokaal Faas – Ode aan Jan Rot
met Marjolein Meijers, Theo van Duijl en Joris Lutz

een alfabetische greep uit de line up

Abigail Watson

Abigail Watson schrijft gedichten over alle dimensies in de liefde overgoten met een vleugje magie en ondeugd. Ik neem je mee in de schitterende en creërende chaos van het leven.

Angelika Geronymaki

De poëzie van Angelika is beeldend, zintuigelijk en lijflijk. Activistische dromen, fantasie filosofie en vleselijke realiteit, gedichten om het verstrijken van tijd te bestrijden.  Angelika was in 2021 Poetry Slampion van Rotterdam, 4de op het NK van 2022 en was onder andere te horen op Woordnacht, Poetry International, bij Kampvuur Rotterdam, Parfum de GroenGroen, in de Performance Bar, het Eendrachtsfestival en Poezie Lagogo. 

Blind Vertrouwen

Jos Bloemkolk en Theo van Duijl. Spannen alweer een aantal jaren samen als akoestisch duo Blind Vertrouwen. Album Wonder ia te vinden op Spotify. Ooit actief als zanger (tekstschrijver) en gitarist (componist) in de formatie Noodweer.

Daniël Dee

Daniël Dee (1975) was, net als Jeroen Naaktgeboren, de stadsdichter van Rotterdam. Een gedicht van hem is te lezen op de onderkant van de Mathenesserbrug. Naast dichtbundels heeft hij ook twee romans gepubliceerd: De echo van mijn voetstappen en De geschiedenis van Marthe.

Dick Ronteltap

Dick Ronteltap, saxueel dicht-schilder, ik voorzie de gedichten van spicy bindende sauzen… Maar soms is het nodig om er lekker doorheen te rauzen. 
www.instagram.com/dick_ronteltap
www.instagram.com/Dick.ronteltap.artwork 

Ed Knegtel

Ed Knegtel (Bible Belt 1964), geolied woordworstelaar, is kritisch consument en autonoom denker. Hij debuteert met “Kleuren Mengen Op Het Zebrapad”, een coming of age verhaal dat een nostalgisch tijdsbeeld schetst van de jaren 80/90. Momenteel werkt hij aan een dystopische roman. In zijn werk legt hij een fascinatie aan de dag voor de elementen ‘ruis’ en ‘zuiverheid’ in communicatie. Als gastheer/explicateur bij bioscoop Louis Hartlooper in Utrecht is hij een ervaren voordrager.

Irene Siekman

Irene Siekman is theatermaker, podiumdichter en organisator. Ze is één van de organisatoren van Poetry Slam Rotterdam en regisseert maar liefst drie inclusieve amateur-theatergroepen. (foto Shwan York)

Irmlinda de Vries

Noorderdichter Irmlinda de Vries, 1969 is beeldend kunstenaar , Dichter , DTPer en Gastdocent Minor Agoog (HR).  Zij werkt geregeld samen met de band de Aardappeleters en heeft menig publicaties gemaakt zowel solo als ook in bloemlezingen.

Jan Oudenaarden

Jan Oudenaarden is auteur van een groot aantal boeken met Rotterdamse onderwerpen. Zijn lievelingsonderwerp is echter de Trots van Zuid.

Jeroen Naaktgeboren

Jeroen Naaktgeboren is meester, vader, griller en woordensnurker. In 2003 werd hij (als de dichter van het duo de WoordDansers) Nederlands kampioen Poetry Slam. Hij schreef het boek Poetry Slam, het Festival en is de grondlegger van de Poetry Slam Rotterdam. In 2008 werd hij benoemd tot de eerste stadsdichter van Rotterdam. Hij is de host van de roemruchte PoetsClub Rotterdam en met minstens zoveel plezier & trots werkzaam bij een samenwerkingsverband voor passend onderwijs. (Foto Marwan Magroun)

Johnny Vain

Johnny Vain is een op en top Rotterdammer. Bassist van onder meer Yada Yada De Herman Brood Tribute Band en Div.Coverbands Op Noorderdicht te zien als Accordeonist

Joris Lutz

Bekende Rotterdammer Joris Lutz is theaterman, presentator, zanger en gitarist maar vooral entertainer. Met zijn onvervalste Rotterdamse humor is Joris een graag geziene artiest in Rotterdam. Joris is altijdin staat om op gepaste wijze, met kwinkslagen, passende anekdotes of geweldige liedjes de juiste toon te zetten. Hij voelt de sfeer prima aan en speelt op perfecte wijze in op omstandigheden.

Jordy Dijkshoorn

Jordy Dijkshoorn de frontman van de Rotterdamse band De Likt, de band die NU bezig is met hun allerlaatste tour.

Kwame The Creative

Kwame The Creative is een jonge performance artist en Geneeskunde student. Die zijn tijd op het podium wilt gebruiken voor het bieden van een ander perspectief.

MARIO

MARIO is letter(ver)zetter met rijmmond. Dichter in het Oude Noorden en vormgever in het creatief district ZoHo in Rotterdam-Noord bij zindruk.nl. let u alstublieft op de spelwijze van rijmmond, dat is met dubbel mm. Een knipoog naar het rijnmondgebied

Marjolein Meijers

Marjolein Meijers. Je kent haar van de Berini`s, van zichzelf en ook van het duo An en Jan (Rot) met wie ze 20 jaar samenwerkte. Voor het Noorderdicht festival doet zij een ode aan de vertalingen van Jan. (foto Miranda Vijfwinkel)

mo6

mo6, havenwerker en stukjesschrijver  op instagram.. dit is zijn debuut wat  voordragen betreft

Naomi van Kleef

Naomi (van Kleef) kleeft soms aan je vast – voor even dan. Ze studeert vooralsnog in Rotterdam. Ze verzamelt, organiseert, leest en verteert. Luisterend naar alternatieve vormen van samenleven, naar andere bewegingen, naar zichzelf en de mensen om haar heen, vlecht ze haar nest uit woorden. Op Noorderdicht brengt ze wat nieuws, geschreven samen met Lot van Teylingen.

Peer Hommel

Peer Hommel is een Rotterdamse dichter met het hart op de tong. Zij neemt de lezer mee in een persoonlijke belevingswereld, waar hard hand-in-hand gaat met kwetsbaar en humor met verdriet. Haar teksten vormen een voorstelling van klein, herkenbaar leed, een grootstedelijk verlangen en de niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit. Tot nu toe is zij te zien geweest op verschillende podia zoals bij Poetry International, Woordnacht festival, festival Poëzie Lagogo en in publicaties in het boek Gevangenispost, onlangs verschenen bij uitgeverij De Geus, in het Gers! Magazine en het expositieboek Werklicht # FENIX I, uitgebracht door Verhalenhuis Belvédère in samenwerking met Poetry International.

en nog zoveel meer….

check meer info en artiesten hier