Onthulling gevelgedicht Rieneke Grobben 15 april

Op zondag 15 april 2018 vanaf 15.30 uur wordt door stadsdichter Derek Otte en Jordy Dijkshoorn (De Likt) aan de kop Bas Jungeriusstraat / Brielselaan te Charlois, Rotterdam, een prachtig gevelgedicht onthuld van Rieneke Grobben.

Rieneke Minderman – Grobben staat onder meer bekend omdat zij immer in het roze gekleed door het leven ging en haar gedichten vanaf ‘de rol’ voordroeg tijdens optredens, waar ze steevast met haar koffertjes gevuld met rollen verscheen. De Charloisse dichteres werd door zowel jong als oud zeer gewaardeerd. Rieneke bleek tot schrik van velen eind 2017 ernstig ziek en overleed 23 maart 2018.

Dit gevelgedicht is in intensief contact met de familie en nog in afstemming met Rieneke tot stand gekomen, zij vond ontwerp van beeldend kunstenaar Kamiel Verschuren erg mooi. Ze ontving in februari een ingelijste print van het ontwerp van het toekomstige gevelgedicht.
Het gevelgedicht vormt een ode aan Rieneke, aan Zuid, Charlois en de stad en wordt vereeuwigd op een plaats waar alle elementen in het gedicht samenkomen.

De onthulling vindt plaats op zondag 15 april a.s., programma vanaf 15.30 uur:

Programma
vanaf 15.30 -15.55 uur verzamelen te House of Hope aan de Bas Jungeriusstraat 254
hiervandaan lopen we naar de gevel.
vanaf 16.00 uur bij de gevel onthulling door stadsdichter Derek Otte en Jordy Dijkshoorn (De Likt)
iedereen ontvangt na de onthulling ansichtkaarten van het gevelgedicht
vanaf 16.30 uur afsluiten bij Paviljoen aan ’t Water, Brielselaan 157
als afsluiting gelegenheid tot een drankje in ’t Paviljoen

Sinds december hebben stadsdichter Derek Otte en Jiske Foppe van stichting De zoek naar Schittering in stilte gezamenlijk opgetrokken om in Charlois een prachtig gevelgedicht te realiseren ter ere van dichter en levenskunstenares Rieneke Grobben. Gemeente Rotterdam, het gebied Charlois en CBK Rotterdam waren in december direct bereid om de kosten van het aanbrengen en ontwerp te financieren en in samenwerking met Doornbos Equipment BV en Reclameatelier Mineur wordt, nu het weer het toelaat, in april het gevelgedicht aangebracht. Kunstenaar Kamiel Verschuren uit Charlois maakte het indrukwekkende ontwerp. Woonstad Rotterdam stelde genereus haar zijgevel beschikbaar op de kop Bas Jungeriusstraat en Brielselaan. Projectinformatie hier.

(c) fotograaf Sanne Donders

Sponsoren