Steun jij De Gedenktuin?

GEDENKTUIN Help ons!

Steun het project De Gedenktuin met een eenmalige donatie. We maken een fijne plek met poëzie voor kinderen om hun dierbaren te gedenken op een Rotterdamse begraafplaats. 

Van 28 mei tot en met 5 juni deden wij mee aan de jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze collecte verliep dit jaar via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is geheel voor het project De Gedenktuin. We haalden ruim € 1000,- op, ons streefbedrag! Heel veel dank aan alle donateurs! Helaas ontvingen wij vanwege de AVG geen gegevens of namen van de donateurs. Wil je ons laten weten hoeveel jij bijdroeg? Mail info@dezoeknaarschittering.nl 

Met De Gedenktuin geven we kinderen een eigen gedenkplaats om te helpen bij het afscheid nemen en herinneren en zo plek te geven aan het verlies van hun vriendje uit de buurt of van school, van een zusje, broertje, vader of moeder, opa of oma. De Gedenktuin is een prachtig ontworpen plek op een Rotterdamse begraafplaats, voor hen om (samen) te bezoeken en er te herinneren, te gedenken. Er staan vijf houten huisjes op palen die staan voor geborgenheid en een plekje hebben. Kinderen kunnen er spelen, aandenkens en herinneringen achterlaten, samen zitten, bijkletsen. Op en in de huisjes en bank komen gedichten en dichtregels. De plek is een aanvulling op bestaande graven of urnen en voor kinderen met nabestaanden elders of buiten de stad of land. Ouders en scholen kunnen er langsgaan met een kind of groep. 

Wil jij bijdragen aan De Gedenktuin ? Doneer dan rechtstreeks  aan de stichting. Tijdens de Anjeractieweek kon men via een QR code beveiligd doneren via het Prins Bernhard Cultuurfonds en de héle donatie telde mee voor De Gedenktuin. 

Rechtstreeks doneren? Vermeld dan duidelijk ‘Donatie De Gedenktuin’. We zijn een Culturele ANBI dus je gift is 1.25 x aftrekbaar en dat kan je voordeel opleveren bij (grotere) donaties, lees daarover hier. Onze bankgegevens zijn:

Stichting de Zoek naar Schittering
Triodosbank
NL24 TRIO 0338.73.2918
o.v.v. ‘Donatie De Gedenktuin’

Lees hier meer over het project van stichting de Zoek naar Schittering en ontwerpers Monice Janson en Leontien Wiehink.

Hier vind je veel gestelde vragen over de Anjeractie, de campagne van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de veilige betalingswijze via de app. 
We krijgen geen naam of bankgegevens. Als je op de hoogte wilt blijven, meld je dan via deze link aan voor de updates en uitnodigingen nieuwsbrief .