tours Poëzie langs de Schie

Stichting de Zoek naar Schittering organiseert sinds deze zomer wandeltours langs de Delfshavense Schie. Tijdens de wandelingen doorkruisen we bijzondere delen van de stad, langs de poëzie aan en nabij de Delfshavense Schie. Vanaf de Parksluizen, langs het nieuwe Little C, naar historisch Delfshaven en tot en met de Beukelsbrug, vlakbij de Van Nellefabriek. Wandelaars ontdekken hun wijk of stad opnieuw. En stadsbezoekers maken op deze manier snel, prettig en poëtisch kennis met een prachtig deel van de stad, Rotterdam West. Onderweg zie je de bruggedichten, als de bruggen opengaan, en onderweg ontmoeten ze een dichter, vormgever of initiatiefnemer die komt vertellen over het gedicht waar ze bij betrokken zijn. De wandelingen zijn leuk vanwege de gedichten en teksten die zich her en der bevinden. Maar ook vanwege de afwisselende route langs het water: het gaat even veel om de lekkere (stads)wandeling als om de poëzie. Lees hier meer over de tour en data.

Bij de wandeling Poëzie langs de Schie ga je op safari langs de Schie. Jiske neemt je mee langs bijzondere plekken waar poëzie in de openbare ruimte is geplaatst. Je kijkt hierdoor met andere ogen naar de wijk want je leert iets over de geschiedenis en je ontmoet ook de makers. Jiske kent niet alleen iedere tekstuele uiting, maar weet ook door wie, waarom en hoe ze zijn geplaatst. Het was een prachtige wandeling!

Joost Dingemans 

Er wordt o.a. samengewerkt met de organisatie Ontdek Rotterdam Anders, enthousiaste Klupactie-leden en de RotterdamPas. De tours kunnen ook op maat worden gemaakt als (bedrijfs)uitje. De opbrengsten worden gebruikt om de gids te betalen en de dichter, vormgever of initiatiefnemer die tijdens de tour een toelichting komt geven. Het restant komt toe aan de stichting zodat we daarmee vaste administratieve kosten kunnen betalen. 

De tour duurt 2.5 uur, loopt niet rond (dus van A naar B), fiets mee is daardoor en vanwege trappen minder handig. 
De tour kost € 20,- of € 15,- met RotterdamPas of collegekaart. Op speciale RotterdamPas dagen betaal je met je pas slechts € 10,- zie hier wanneer. 

Lezers van de nieuwsbrief Updates & Uitnodigingen kunnen zich via info@bruggedichten.nl aanmelden voor een gratis tour op zaterdag 5 september of zaterdag 19 september om 9.30 uur.