herhaalde oproep vrijwilligers Pendeldienst Mathenesserbrug

oproep vrijwillige chauffeurs voor pendeldienst tussen 17 april -2 mei OPEN DICHT bruggedichten

Op enkele avonden en nachten in de periode tussen 17 april tot en met 2 mei, staat de Mathenesserbrug open voor het schilderen van het bruggedicht op de onderkant ervan. Op verzoek van de gemeente wordt daarom van 20:00 – 06:00 uur een pendeldienst georganiseerd voor voetgangers die naar de overzijde van de brug aan Mathenesserplein of Mathenesserdijk willen. Fietsers en auto’s worden omgeleid.

Wij zijn hiervoor dringend op zoek naar meer vrijwillige chauffeurs.

Belangstelling? Download hier direct het invulrooster (opent als Word-document) en mail dat ingevuld aan info@dezoeknaarschittering.nl. Je ontvangt begin april je definitieve rooster.
Lees hier meer toelichting over alle omstandigheden of lees hieronder door.

Er staat geen vergoeding tegenover, wel ontvang je in juni het nieuwste, gesigneerde exemplaar van Daniël Dee’s nieuwe dichtbundel, help je ons heel concreet dit project te realiseren en is het natuurlijk een bijzondere ervaring. Tijdens de pendeldienst van 20:00 – 23.30 uur word er bovendien door dichters die optreden als ‘Wachtverzachters’ op de standplaats voorgedragen voor wachtende voetgangers (en chauffeurs).

Ongeveer elke 10 minuten rijden de busjes heen en weer. We delen diensten van maximaal 3 en 3.5 uur in en we streven ernaar (mits er voldoende vrijwilligers zijn) dat je altijd samen met een ander rijdt, je kan je dus ook als team opgeven.
Je moet een rijbewijs en rijervaring hebben. Ook als bijrijder is dat handig zodat je elkaar kan afwisselen, maar dat is niet verplicht.

Van belang om rekening mee te houden is dat, vanwege de afhankelijk van weersomstandigheden voor uitvoering van het werk aan de brug die avond/nacht, we pas op de dag zelf kunnen bevestigen of de chauffeurs die avond of nacht nodig zijn. Dus als je ingeroosterd staat, hoor je rond uiterlijk 15.00 uur of het die avond echt doorgaat. We vragen je wel jouw ingeroosterde shift tot die tijd vrij te houden. Je mag je voor meerdere dagen opgeven – graag juist. Als je bijvoorbeeld in week 1 (17 a-19 april) en 3 (29 april -2 mei) of week 2 (22 – 25 april) en 3 opgeeft is de kans groot dat je slechts 1 van deze avonden of nachten wordt ingezet.

Behalve chauffeurs worden ook bijrijders (hoeven geen rijbewijs), reserve-shifts door chauffeurs (voor als er uitvallers zijn) en een tweede of derde pendeldienst coördinator(en) uitgenodigd zich op te geven als vrijwilliger. Ook voor de late cq vroege uurtjes!
Lees hier de volledige uitleg en randvoorwaarden en invulrooster (opent als Word document).