oproep aan bewoners Hordijkerveld: lever jouw gedicht en idee in voor op de gevel

In de wijk Hordijkerveld in IJsselmonde gaan we 1, 2 of 3 gevels aan de Emelissedijk verfraaien met een gevelgedicht en muurschildering. 
Kunstenaar Ricardo van Zwol zal deze ontwerpen op basis van de ideeën en gedichten van bewoners uit Hordijkerveld. Hij ontwierp eerder onder andere een gevelgedicht aan de Reyersdijk in opdracht van de stichting voor het project Geluk op Zuid (2019).

We willen als eerste gevelgedicht gebruiken we graag een gedicht van een bewoner uit Hordijkerveld: insturen dus! Het tweede gevelgedicht wordt geschreven door de dichter Joz Knoop uit IJsselmonde. We hopen dat bewoners ons ook tippen op welk gedicht zij zelf mooi vinden, voor het derde gevelgedicht. Uit alle tips selecteren we er één om uit te voeren, als daarvoor de fondsenwerving slaagt.

Uitvoering is gepland in najaar 2020 of voorjaar 2021. Stichting CO IJsselmonde en Kunst en Cultuur in de gebieden van Gemeente Rotterdam ondersteunen de eerste gevel en het belangrijkste deel van het project.

Daarom vragen we jullie als bewoners om hulp, ideeën en gedichten! Iedereen mag meedoen. Geef ons jouw ideeën voor de gevelgedichten:

➢ Welk onderwerp vind jij belangrijk voor jouw buurt en aan de Emelissedijk?
Waar moeten de muurschilderingen en gedichten over gaan? Denk aan de uitstraling van de gevel en wat voor jou belangrijke onderwerpen zijn. Welk thema past bij jouw buurt, bij jou en in de straat?

Schrijf zelf een gedicht!
Schrijf zelf een gedicht of spreuk en stuur die in. Bijvoorbeeld over het onderwerp dat je belangrijk vond hierboven.Het mag natuurlijk ook een ouder, al bestaand gedicht van jezelf zijn. 
Er is ook een workshop voor jongeren van 12-18 jaar om je op gang te helpen. Lees meer hier.

Ken je al een mooi gedicht? Stuur het ons op.
Misschien wordt het wel een gevelgedicht in Hordijkerveld.

Lees hier meer. Daar vind je de deadline, de flyer meer informatie en een link naar schrijftips.